همه آنچه که باید درباره میکرونیدلینگ بدانید
پوست به عنوان بزرگترین ارگان و اولین خط دفاعی بدن ما انسانها شناخته میشود. این عضو شگفتانگیز همواره از بدن ما در برابر عوامل خارجی محافظت میکند و طبیعتا بر اثر این جنگهای همیشگی، آسیبهایی هم میبیند. آسیبها و گاهی هم تغییرات درونی بدن میتوانند آثاری مانند لکه، چین و چروک، ترک پوستی، جای جوش یا زخم، ناهمواریها و… را روی پوست برجای بگذارند. به طور کلی میتوان گفت که تقریبا هیچ فردی روی کره زمین، پوستی بینقص و کاملا صاف و یکدست ندارد و همه تقریبا با مشکلات پوستی کم و بیش مشابه، دست و پنجه نرم میکنند. خوشبختانه امروزه به لطف پیشرفت علم، خدمات زیادی برای کاهش این مشکلات یا آثار باقی مانده از آنها مانند لیزر، سابسیژن، مزوتراپی صورت، مزونیدلینگ و… عرضه میشوند که هر فرد میتواند بسته به تشخیص پزشک هر کدام از آنها را به عنوان درمان شروع کند. یکی از جدیدترین این روشها میکرونیدلینگ است که در این مقاله از رادیومدا به بررسی آن میپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.
میکرونیدلینگ چیست؟
در روش میکرونیدلینگ یا درمان القایی کلاژن، لایههایی از پوست توسط دستگاهی با سوزنهای بسیار ریز سوراخ و کمی زخم میشوند. شاید در ابتدا انجام این کار، روشی خشن یا دردناک به نظر برسد؛ اما بهتر است بدانید که در این روش کم تهاجمی، کم درد یا حتی بدون درد، سلولهای پوست شما برای تولید کلاژن و مواد الاستین بیشتر تحریک میشوند.
حتما ببینید: بوتاکس خانگی خیار و موز
فواید میکرونیدلینگ چیست؟
از آن جایی که امروزه دیگر فواید کلاژن و مواد الاستین برای بازسازی و ترمیم پوست بر هیچکس پوشیده نیست؛ میتوانیم محصولات و روشهای بسیار متفاوتی را برای تزریق این مواد به پوست در بازار مشاهده کنیم. میکرونیدلینگ یک روش جدید، پایدار و با مزایای زیاد است که برخی از آنها را در ادامه میتوانید مشاهده کنید:
- تحریک ساخت کلاژن و مواد الاستین به جوانسازی و رفع افتادگی پوست، خصوصا چین و چروکهای صورت کمک موثری میکند.
- بسیاری از آسیبهای پوستی مانند جای جوش، جای سالک، جای آبله مرغان، جای بخیه، ترکهای پوستی ناشی از چاقی یا لاغری (استرچ مارکها) و… با روش میکرونیدلینگ قابل درمان هستند.
- این روش به عنوان یک روش بسیار موثر در از بین بردن انواع لک صورت، سیاهی دور چشم و… شناخته میشود.
- در این روش برخلاف لیزر، رنگ پوست محدودیتی ندارد و درمان برای انواع رنگ پوست از جمله رنگ پوست تیره موثر واقع میشود.
- از آن جایی که از نتایج مثبت درمان با میکرونیدلینگ میتوان به سفت و مستحکم شدن پوست اشاره کرد؛ این روش را میتوان روشی مناسب برای درمان گودی زیر چشم نیز دانست.
- سطح قابل درمان در این روش محدودیت خاصی ندارد و میتواند از نواحی متفاوت صورت مانند زیر چشم (ناحیه حساسی که محدودیت زیادی در انتخاب روش درمانی وجود دارد.)، پیشانی و… تا حتی نواحی مختلف بدن مانند دست، ران، شکم و… را پوشش دهد.
- در این روش دوره نقاهت بسیار کوتاه و عوارض ناشی از آن بسیار نادر و محدود هستند.
- به طور کلی هزینه این روش درمانی با توجه به شرایط آن از جمله ماندگاری بالا و عوارض کم، نسبت به سایر روشها بسیار کمتر و مقرون به صرفهتر است.
- میکرونیدلینگ به عنوان یک روش بسیار بهداشتی و ایمن برای اکثر افراد شناخته میشود.
حتما ببینید: سفت کردن پوست با خیار و هویج
مراقبتهای بعد از انجام میکرونیدلینگ چیست؟
حال که تاثیرگذاری این روش با استفاده از ایجاد زخم و سوراخ در پوست با استفاده از سوزن است؛ دوره نقاهت آن چقدر طول میکشد؟ پوست آسیبدیده پس از هر جلسه به چه میزان مراقبت نیاز دارد؟ اینها سوالات مهمی هستند که ممکن است ذهن شما را درگیر خود کرده باشند. در این قسمت به آنها پاسخ میدهیم.
به طور کلی خارش و قرمزی مختصر پوست پس از هر جلسه میتوانند امری عادی باشد که البته پس از حدود ۱۲ تا ۴۸ ساعت به مرور کاهش مییابد و محو میشود. این مدت را میتوانید با استفاده از روشهایی مانند کمپرس یخ، اسید هیالورونیک یا سایر کرمهای ترمیمکننده (با دستور پزشک) کاهش دهید.
توجه داشته باشید که پوست شما پس از هر جلسه، حساس و آسیبپذیرتر است، بنابراین استفاده از ضد آفتابهای قوی (معمولا همراه با زینک)، ماسکهای ویتامینه و ترمیمکننده، عدم استفاده از مواد محرک، لایهبردار و آرایشی، دستکاری نکردن پوست ملتهب و… از جمله مراقبتهایی است که میتوانید انجام دهید.
میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب نیست و عوارض میکرونیدلینگ چیست؟
از آن جایی که این روش به عنوان یک روش کم تهاجمی شناخته میشود، عوارض آن بسیار کمتر و گاها نادر است.
- از شایعترین عوارض این روش، سفتی، گرما، خارش و قرمزی پوست است که معمولا برای بیشتر افراد پس از ۱۲ تا ۴۸ ساعت رفع میشوند. البته گاهی برای برخی افراد این علائم برای ۲ تا ۳ روز باقی میمانند.
- اگر این درمان به هر دلیلی (مانند سپردن کار به فرد غیرمتخصص، استفاده از لوازم استفاده شده و غیر بهداشتی و…) به صورت غیراستاندارد انجام شود، ممکن است عوارضی مانند خونریزی، کبودی، عفونت، پوسته پوسته شدن محل درمان و… مشاهده شوند. توجه داشته باشید که در صورت مشاهده هر کدام از این عوارض حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
- به طور کلی اگر بدن شما در شرایطی خاص مانند دوره بارداری، دوره شیردهی، دوره پرتو درمانی، بیماریهایی مانند اگزما و پسوریازیس، مصرف داروهای ضد آکنه خاص، زخمهای باز و… به سر میبرد؛ روش میکرونیدلینگ برای شما مناسب توصیه نمیشود.
میکرونیدلینگ صورت چند جلسه است؟
به طور کلی میزان تاثیر و تعداد جلسات میکرونیدلینگ میتواند بسته به نوع مشکل پوستی شما، متغیر باشد و طبیعتا مشکلات عمیقتر و جدیتر، نیازمند جلسات درمانی بیشتری هستند. معمولا پس از تعیین و تشخیص برنامه درمانی شما توسط پزشک متخصص، فاصله هر جلسه بین ۴ تا ۶ هفته و پس از اتمام دوره درمانی عمدتا هر ۶ تا ۱۲ ماه یک بار یک جلسه برای ماندگاری نتایج نیاز است. خوشبختانه بسیاری از افراد میتوانند نتایج را پس از جلسه همان جلسه اول (پس از گذشت حدود دو هفته) ببینند؛ اما اگر شما هنوز هم نتایج قابل توجهی را مشاهده نمیکنید، دلسرد نشوید و بدانید که درمانهای پوستی معمولا زمانبر هستند. در برخی موارد ترکیب این روش با روشهایی مانند مزوتراپی همزمان میتواند به تسریع فرایند درمان کمک موثری بکند.
حتما ببینید: ماسک صورت برای افتادگی پوست
کمدا برای داشتن پوستی جوانتر و شادابتر چه پیشنهادی دارد؟
جالب است بدانید منافذ بازی که روی پوست توسط دستگاه میکرونیدلینگ ایجاد میشوند، علاوه بر تحریک کلاژنسازی، نفوذپذیری پوست را برای جذب انواع ماسکها و مواد مورد نیاز پوست افزایش میدهند. شما میتوانید پس از هر جلسه با یک تیر دو هدف را نشان بگیرید و فرایند ترمیم و جوانسازی پوست خود را تسریع کنید. شما میتوانید با استفاده از اپلیکیشن کمدا، به راحتی به انواع سرمها و ماسکهای ترمیمکننده و جوانکننده پوست دسترسی پیدا کنید و همزمان از تخفیفهای شگفتانگیز و قیمتهای مقرون به صرفه آنها لذت ببرید. اپلیکیشن کمدا نه تنها امکان خرید از درگاهی امن را برای شما فراهم میکند؛ بلکه به شما فرصت میدهد تا آیتمهای نو یا حتی در حد نوی خود را نیز با قیمتهایی مناسب هر چه سریعتر بفروشید. در ادامه میتوانید برخی از انواع مواد و ماسکهای جوانکننده و ترمیمکننده موجود در کمدا را مشاهده کنید:
تجربه شما از میکرونیدلینگ صورت و پوست چیست؟
آیا تا به حال به سراغ روش درمانی میکرونیدلینگ رفتهاید؟ به نظر شما میزان تاثیر میکرونیدلینگ در از بین رفتن آسیبهای پوستی چقدر است؟ نظرات، تجربیات و پیشنهادات خود را با ما در قسمت کامنتها به اشتراک بگذارید.